Σχετικά με μας

32px_Flag_of_the_United_Kingdom   English

Είμαστε η Ναταλία και η Δέσποινα, Ελληνίδες που ζούμε στις ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια. Από το 2013 εργαζόμαστε εθελοντικά ως δασκάλες και συντονίστριες του Κατηχητικού Σχολείου στην τοπική μας ενορία, τον Άγιο Δημήτριο στο Union Νέας Ιερσέης. Η ενασχόλησή μας με το Κατηχητικό αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην πνευματική μας πορεία και αισθανόμαστε ιδιαιτέρως ευγνώμονες για την ευκαιρία αυτή.


n_polaroidΗ Ναταλία γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη, μεγάλωσε στην Αθήνα, και τα τελευταία χρόνια ζει στην Νέα Ιερσέη. Φοίτησε για κάποια χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε γραφιστική και διαδραστικά μέσα στη σχολή Βακαλό. Κατόπιν παρακολούθησε μαθήματα παιδικής εικονογράφησης και ορθόδοξης εικονογραφίας, και τώρα παρακολουθεί το τμήμα Σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Εργάζεται ως freelance γραφίστρια και ως δασκάλα στην τοπική ελληνοαμερικανική κοινότητα. Έχει τρία παιδιά. Μπορείτε να δείτε δείγματα της δουλειάς της στον online φάκελό της. Ακόμη, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ιστολόγιό της,  όπου καταγράφει την εμπειρία της στη διδασκαλία Ελληνικής Ιστορίας στα παιδιά της.  


d_polaroidΗ Δέσποινα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι κατάγεται από το όμορφο νησί της Χίου. Μετά το πτυχίο της από το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως γραμματέας, βοηθός λογιστού και αναλύτρια λογισμικού. Γνώρισε τον Κυπριοαμερικανό σύζυγό της στη Χίο, μετακόμισε στην Νέα Ιερσέη και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά. Συμμετέχει εθελοντικά σε προγράμματα του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων στα σχολεία των παιδιών της: συντονίστρια των εθελοντών βοηθών της σχολικής βιβλιοθήκης, συντονίστρια των σχολικών εκδηλώσεων της τάξης, εθελόντρια στο Πρόγραμμα Παρουσίασης Καλλιτεχνών και δασκάλα εξωσχολικών προγραμμάτων. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει λογοτεχνία και παρακολουθεί ιστολόγια θεολογικού και παιδαγωγικού περιεχομένου.